Pages

Sunday, September 30, 2012

~ MuArA hATi ~




Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku      
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya ke mana pun kau berjalan
Zarah cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersenandung
Takkan terpisah hati

(Chorus)
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu

Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu

Jalanku tertuju padamu                    
Ke mana pun kan pasti kembali

(Chorus)

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
(merasuk dalam hati)
Cinta








~ sErAmMmM... ~

hye guys...first of all thanx for those who viewing my blog...anyway hari ni ada nk share satu cite,agak seram la bg diriku yg mengalaminya hehehe...xtau la korang cmne plak. cte ni jd masa saya form 1 (umo 13 taun la...) msa tu saya study kat salah satu boarding school kat kedah (jeng jeng jeng, cari la kli korg tau hihihi) biasa la klu bdak baru masuk skolah ni senior2 akan cte mcm2 kan, nk tkt2kan ktorg la (tp tjuan asal xnk ktorg wat bnda yg bkan2) msa mgu orientasi tu mcm2 cte dgar, kononnya ada blik asrama pmpuan yg kne palang sbb da bdak mati kepala putus kne kipas la,ada hantu tu la hantu ni la...sampai seram sjuk gak la dgar. bila masuk skolah asrama ni org ckp kte akn jd disiplin kan? so sbg bdak baru yg disiplin (hehe perasan sendri)saya mmg bgn awal tiap2 pagi kononnya nk bsuh bju so xde la berebut2 nnt...slalunye pkul 4pg dah bgn dah, mandi, bsuh baju n solat (msa tu sbuh msuk awal)


nak dijadikan cerita, ada satu mlm ni ada membe sebilik (dorm 12 org sebilik xsilap) dlm pkul 2 or 3 pagi camtu la kejutkan saya nk g toilet. tp mmg mlm tu rasa len mcm dah, rasa seram sjuk je huhu...dgn xpk ape2 saya pun temankan membe saya ni, msa kluar je dr dorm tu nk jln g toilet tbe2 telinga ni terdengar bunyi tapak kaki org jln btul2 blakang ktorg..biasa la bla dah dgar so prasaan ingin tau tu kan ada, yla mna tau membe dorm sebelah ke kan? dgn tak pk panjang maka tertoleh la kepalaku ke belakang nk tgk spe yg brjln tu, TAPI xde org!!! klu korg kat tmpat saya, ape agaknye yg korg pk?huhuhu... (ni pun seram sjuk je rsa msa menaip ni)

Wednesday, September 26, 2012

~ KeNanGanKu ~

hye semua...hari ni just nak share dgn korg skit la psal pngalaman saya (seboleh2 nya xnk guna perkataan aku)...sebenarnya saya ni blh dikatakan peminat seni la juga (minat sgt2 tp xtau dtg dr mna minat tu hehehe....) termasuk la nyanyian, tarian and lakonan...dlu msa blajar kat UITM saya aktif dalam kelab kebudayaan...mula2 sja nk ska2 je tp xsangka plak lastly jadi penari hehehe..menyanyi plak just dalam toilet biasala tu je cara nk release tension kan? tp ni la yg dikatakan anugerah Allah, Dia dah kurniakan bakat nyanyian tu pada saya and saya baru sedar bnda tu on majlis jamuan raya kat ofis baru2 ni (11hb September 2012)... msa tu just try2 je nak perform dpan org rmai hehe padahal dlm hati apa la nk jdi msa perform nnt huhuhu... (walaupun dah biasa perform tarian dpan 1000 org tp nervous tetp ada) korg mesti nk tau kan pe jd? alhamdulillah semua brjln lancar, yg paling syok bla dengar feedback yg baik2 la dr mulut org heheh (eleh klu ada pun feedback yg kurg baik dorg mst xckp dpan,conform ngata blakang kan?) tapi apa2 pun semua bakat ni kurniaan Allah dan saya bersyukur sgt2 dengan anugerah yg dikurniakan. semoga saya tak salah gunakan bakat yang dikurniakan...emm thanx gak pada kwn2 yg bg support dr dlu sampai skg. igt lg sy pnh blaja menari lbh kurg 30 tarian cm xcye je kan?tp tu la hakikatnye, dlu tertanya2 gak cmne la dancer dlm tv tu blh mnari bnyk dance, cmne la dorg hafal step and sma je bla mnari kan? tp bla dah alami sendri baru la tau cmne rsanya kan... semua tu jd kenangan terindah dlm hdup ni and pengalaman yg blh kongsi dengan semua org. i miss to dance actually...anyway kat bwah ni ada satu video pertandingan tarian asli zon utara and guess what saya da dlm video tu hehehe...so hope u guys enjoy this video (sory xbpe clear sgt video ni tp lagu best kan?)

video

Tuesday, September 25, 2012

~ TeKs pENgAcArA mAjLIs ~

Contoh teks pengacara Majlis yang dapat dijadikan panduan bagi menyediakan tugasan anda.
MAJLIS PERASMIAN
SEMINAR MELAYU MAHAWANGSA
ANJURAN
FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
DENGAN KERJASAMA
GABUNGAN PENULIS NASIONAL (GAPENA)
18 – 19 JULAI 2006

~ sEkItAR kAwaD MeRdEKa ~

 hari tu saya da mention yg this year mewakili kawad merdeka kan?so this is some of pictures during that event. anyway tahniahhhh kpd team kawad PDKS coz dpt tempat ketiga...hopefully next year we'll do better so that we can achieve for the first place right?hehehe...do enjoy the pics guys (^_*) 


abg mi, kak ton and aku
posing sebelum kawad

kontijen kawad merdeka PDKS
tempat ke 3 TAHNIAH!!!

terbaekkk!!!!

 depan pentas utama
pandanggg kanan!!!!

.
relax lu...

kenangan dengan team lain

KL ohhh KL....

makin dekat dengan bulan 10 makin pening jadinye huhuhu...bulan 10 ni la exam pengesahan jawatan la, itu la, ini la (akn dimaklumkan tidak lama lagi heheeh). kalau setakat exam jer xde la kisah sgt tp masalahnye exam kali ni kat KL...adoiyaiiii apahal la jauh sangat huhuhu...mula2 4hb je exam kat sna okay la xlma sgt tup2 8hb pun exam kat sna gak..mak aiii lari la bajet i bulan ni..dgn hotel lg, mkn lg, transport  lg.huhhhh (mengeluh panjang giler)mau tak mau kne cari tempat menumpang la ni hehehe...spe2 kot2 nk tumpangkan gtau ek?nasib la nk p ni ada member klu sorg2 jd gelandangan le driku ini jwabnye hehehe...apa2 pun doa2kan la ye smoga dipermudahkan segalanya masa kat sna (lulus exam, ckup bajet mkn mnum hehe,dpt tmpt tgal yg selesa and for sure berpatutan dgn bajet yg ada) (^_^)